napraforgó

Vélemények

„Nagy örömmel üdvözlöm a Napraforgók Játszóház új kezdeményezést. Eddig ugyan még a teljes programot nem láttam, de Lazsádi Ákos gyülekezetünk vallástanára és személye garancia számomra két dologban is: Egyik, hogy ötletes, fantáziadús, életes a program. A másik, hogy ő Jézus Krisztus evangéliumának örvendező hirdetője és a játékban nem sikkad el a lényeg. – Erre a kettőre nagy szükség van gyülekezetekben, iskolákban. Mit ér az evangéliumhirdetésünk, ha unalmasan, egyhangúan adjuk elő?! De mit ér az ötletes játszóház, ha közben Jézus Krisztus jelenléte, igéje nem érintheti meg a gyermekeket, ifjakat?! – Bizonyos vagyok abban, hogy aki őket meghívja, számíthat sok élményre és fiatalos evangélium-átadásra. Áldást kívánok erre az új műfajra!” Végh Tamás (református lelkipásztor – Budapest-Fasor)

 

„Óvodánk családi napjára, a “Pillangó Napra” hívtuk meg a Napraforgók Játszóházat. Rendkívül színvonalas, korosztályhoz és helyzethez igazodó programmal szolgáltak, hívő és nem hívő családok egyaránt jól érezték magukat. Sokszínűen hangzott el az evangélium, gyereknyelven és felnőtt nyelven is. Szívből ajánlom a bűvész produkciót (minden “trükk” az Istenről tanított), vagy akár a táncházat. A Napraforgók koncert pedig felejthetetlen élmény volt a gyerekeknek!” Major-Bácskai Alexandra (Pillangó Óvoda vezetője -Budatétény)

 

„Hálával ajánlom Lazsádi Ákos barátomék, és a Napraforgók szolgálatát mindenkinek. A Szövetség zenekarral 2004-ben, egy szegedi rendezvényen találkoztam először. Magával ragadt lelkes Isten-szolgálatuk, ezért még abban az évben meginvitáltam őket a Szeged melletti, Kübekházára, egy első hallásra teljesen világinak tűnő rendezvényre, az Operettfaluba, ahol több ezer résztvevő előtt tesznek bizonyságot azóta is a Megváltó Urunkról. Ilyen jeleknek kell lennünk nekünk is a társadalmunk számára, hogy ebben a mai sötétben sokak számára felragyoghasson az égi Világosság. Szüksége van országunknak olyan jó példákra, mint amilyen az általuk létrehozott Napraforgók Játszóház is.” Dr. Molnár Róbert (polgármester – Kübekháza)

 

„A Ráday Kollégiumban a hétfő esti előadás sorozatom keretében több ízben közreműködött a Napraforgók gyermekcsapata. Mindig szívesen hívom és várom őket, mert énekük kedves, jókedvű és megszólító – áhítatot és életszeretetet közvetít. A tiszta szövegejtésük, bibliai üzenetet juttat el a hallgatósághoz.” Pálhegyi Ferenc (keresztyén pszichológus, házassággondozó – Budapest)

 

„Alulírott, Lenkeyné Teleki Mária a Dunamelléki Református Egyházkerület katechetikai előadójaként ajánlom Lazsádi Ákos zenei anyagát. A zenei anyag alkalmas óvodás és kisiskolás korosztályban végzett hittanoktatáshoz, kiegészítő anyagként. Nagy segítséget nyújt énektanításhoz és élmény gazdag énekeltetéshez. A mai gyermekek énekeltetése nem egyszerű, hiszen kiveszett a mindennapokból az éneklés öröme. Ezzel a módszerrel (Karaoke) lehet oldani a gyermekek gátlásait, és megtapasztaltatni velük az Istent dicsőítő éneklés örömét. Különösen is nagy segítség azoknak a hittanoktatóknak, lelkészeknek, akik nem játszanak hangszeren, esetleg nincs biztos énekhangjuk. Lenkeyné Teleki Mária (katechetikai előadó – Paks)

 

„Lendületes, fiatalos, gyerekszerű, életszerű, kiváló ötlet, minőségi kivitelezés. Talán ezekkel a szavakkal jellemezhetem legjobban azt a kezdeményezést, ami minden bizonnyal nem marad egymaga: a keresztyén gyermek Karaoke. Egyszerűen nem tehetjük meg, hogy elsiklunk egy ilyen újdonság mellett, ami valószínűleg élénk fogadtatásban részesül majd a ifjaink körében. A dalokban rejlő üzenetek elmélyülését, nagymértékben segíti, hogy ki-ki önmaga is beállhat majd énekelni a “zenekarba”. Jó, hogy ezt a technika adta lehetőséget kipróbálhatják gyermekeink. Ez a jól használható – pedagógiailag és lelkileg is – hasznos kiegészítő “tananyag” egyaránt használható nyári táborozásokon, vagy akár a hittanórákon is.” Hargita Péter (főiskolai tanár – Nagykőrös)

Vonatos légvár

Oszd meg az oldalunkat!